A TUYA és SmartLife applikációkból okos épületvezérlési állapotokat kérdezhetünk le, parancsokat adhatunk ki, automatizációkat és jeleneteket hothatunk létre. Első indítás utnán vagy meglévő fiókunk adataival jelentkezünk be, vagy új fiókot hozunk létre. Ehhez kiválasztjuk a régiót, viszont nem telefonszámmal, hanem e-mail címmel kérjük az azonosításunkat. Egy háztartás több tagja is használhatja egyidejűleg ugyanazt a felhasználói fiókot több készüléken.
Új eszközünket a + jelre kattintva tudjuk fiókunkhoz adni.

Új eszközünk típusát nem feltétlenül kell megadni, elegendő kiválasztani, hogy általános WiFi eszköz, a pontos felismerést az alkalmazás elvégzi.

Adjuk meg a használni kívánt WiFi hálózatunk SSID-jét és jelszavát. Ügyeljünk arra, hogy csak 2.4GHz frekvencián sugárzó hálózat alkalmazható.

Az eszközt RESET/Párosítás állapotba kell hozni, amit villogással jelez. Ez eszközönként változik, hogy reszet-tűvel, gomb hosszú nyomvatartásával, vagy
az eszköz 5x egymásutáni kibekapcsolásával érjük el, Jelen esetünkben villanykapcsolónál relénél és konnektornál 5mp hosszan nyomva kell tartani a gombot.

Az alkalmazás megkeresi az eszközünket hozzárendeli a wifi hálózatunkhoz.

A megtalált eszközeinket helyiségekhez kell redelni, illetve átnevezhetjük őket.

Hozzáadott eszközeink a TUYA/SmartLife app-ból bármelyiket megnyitva kapcsolhatjuk, paraméterezhetjük, vagy automatizációkat hozhatunk létre a SMART fül alatt.